Specialisaties


Medisch Pedicure Mieke is gespecialiseerd in:

Risicovoeten

Er zijn verschillende soorten risicovoeten. Zo zijn er diabeten, reumapatiënten, de oudere voet, de verwaarloosde voet en de spastische voet. Ieder soort voet vereist zijn speciale manier van behandelen.

Diabetische voet Pedicure Mieke Diabetische voet: Voor mensen die suikerziekte hebben, ofwel diabetes mellitus,is het van groot belang dat zij hun voeten door een medisch pedicure laten behandelen. Zij kunnen ervoor zorg dragen dat de voeten van diabetes patiënten goed verzorgd worden en dat zij in een vroeg stadium voetproblemen bij diabetes patiënten kunnen herkennen. Door regelmatige behandeling van bijvoorbeeld eelt of nagelafwijkingen kunnen er veel problemen voorkomen worden. Hierdoor worden ook ernstigere afwijkingen vroeg opgemerkt. Verder kunnen zij ook allerlei adviezen geven over de dagelijkse voetverzorging en tips geven waar u o.a. op moet letten bij het kopen van nieuwe schoenen. Er kunnen bij diabetes patiënten gemakkelijk wondjes ontstaan, die door een verminderde bloedsomloop en verminderd gevoel in de voeten moeilijk genezen.

Een medisch pedicure houdt dit in de gaten.

Het is daarom ook belangrijk dat bij diabetes patiënten een uitgebreid voetonderzoek gedaan wordt en dit ook, afhankelijk van het diabetes stadium,regelmatig herhaald wordt. Vandaar dat mensen met suikerziekte naar een pedicure zouden moeten gaan die een diabetes aantekening hebben of een medisch pedicure. Zij kennen de risico's en weten waar ze op moeten letten.

Reumatische voet: Mensen die last hebben van RA (Reumatoïde Artritis) kunnen veel last hebben van de voeten. Bij hun let ik er extra op dat ik niet te stevig vasthoud, en niet te veel “trek” aan de tenen om pijnklachten te voorkomen. Deze mensen behandel ik eigenlijk heel voorzichtig en let ik speciaal op drukplekken en probeer die zoveel mogelijk te ontlasten.

Reumatische voet Pedicure Mieke Reumatische voet Pedicure Mieke

Oudere voet Pedicure Mieke Oudere voet: Deze groep mensen kunnen met verschillende dingen te maken hebben, zoals dementie, doorbloedingproblemen, steunkousen, dunne huid, slecht ter been, gehoorproblemen, mobiliteitsproblemen en noem maar op. Veel ouderen hebben te maken met een zeer dunne huid of een hele droge huid. Ook de doorbloeding is vaak niet goed. Hier is het dus heel voorzichtig werken, omdat ook alles vaak extra gevoelig kan zijn en door de dunne huid snellere kans op wondjes.

Spastische voeten: Wat mij bij deze mensen opvalt is dat zij vooral zelf heel goed weten hoe hun voeten vastgepakt moeten worden om de spasticiteit op te heffen of rustig te laten worden. Bij hun is het vooral opletten dat je de voeten heel stevig vasthoudt, en op de juiste manier, wat overigens kan verschillen per persoon. Bij sommigen worden de voeten al vanzelf rustig als de benen goed ondersteund op de stoel liggen. De behandeling op zich verschilt niet van andere behandelingen.

Verwaarloosde voet Pedicure Mieke Verwaarloosde voeten: Dit is vaak in combinatie met ouderen, maar niet altijd. Het komt ook voor bij mensen die heel bang zijn om de voeten te laten doen, maar het zelf, om wat voor reden dan ook, het niet kunnen of durven. Bij die mensen leg ik erg duidelijk uit wat en hoe ik alles doe en probeer ze op hun gemak te stellen, en werk ik ook erg voorzichtig. Deze behandeling duurt extra lang omdat er veel werk is.

Nagelbeugeltechnieken

Nagelbeugel Pedicure Mieke Nagelbeugeltechnieken is een techniek die vooral wordt toegepast bij problemen met de grote teen. Het gaat dan met name om teennagels die door diverse oorzaken scheef of krom groeien, en dan vooral in de nagelwallen voor problemen zorgen. Zoals bijvoorbeeld ingroeiende nagels.

Er werd nogal eens een nagel door de huisarts eraf getrokken, wat gepaard ging met behoorlijk wat pijn. Niet alleen het weghalen van de nagel deed pijn, maar ook alle druk die op de open wond kwam, veroorzaakte nog een hele tijd daarna veel pijn. Ook het risico voor een schimmelinfectie wordt hiermee enorm vergroot. Met deze nagelbeugeltechnieken behoort dat tot de verleden tijd.

Bij nagelbeugeltechniek wordt er een beugel (bijv. een dun metalen draadje of een ander soort beugel)over de nagel geplaatst die er voor zorgt dat de zijkanten van de nagel min of meer uit de wal getrokken worden en op deze manier gedwongen wordt om anders te gaan groeien. Deze vorm is geheel pijnloos. De beugel wordt met kunsthars of met gel vastgezet waardoor deze er niet af kan vallen. De beugel groeit dan met de nagel mee totdat de beugel geen effect meer heeft er verplaatst, vervangen of verwijderd wordt. Dit hele proces duurt wel een tijdje, en wordt tussentijds goed in de gaten gehouden door de medisch pedicure.

Voor meer informatie en/of vragen kunt u altijd e-mailen, of bellen.

Orthesiologie

Orthesiologie Pedicure Mieke Orthesiologie is een toepassing die ik gebruik bij mensen om bepaalde locaties permanent drukvrij of drukontlastend te houden of bepaalde locaties te ondersteunen. Bijvoorbeeld bij:

  • een likdoorn die steeds terug blijft komen
  • vervelende druk onder hamertenen of klauwtenen
  • een bepaalde teen die de neiging heeft onder een andere teen te kruipen
  • een hallux valgus

Ortheses worden van siliconen gemaakt en heb je in diverse hardheden, afhankelijk van de toepassing en doel.

Drukvrijtechnieken

Deze technieken zijn bedoeld om druk-plekken op of onder de voeten en/of tenen te ontlasten. Dit kunnen drukplekken zijn door eeltvorming, likdoorns, ingroeiende nagels, maar ook de bekende "hallux valgus" (De Hallux valgus is de dikke knobbel aan de zijkant van de voet onder de grote teen). Uiteraard wordt eerst het eelt of de likdoorn verwijderd voordat deze drukvrij wordt gelegd. Het drukvrij leggen gebeurd met verschillende materialen die zodanig worden aangelegd dat men weer prettig kan lopen zonder dat men last heeft van deze "vervelende" plaatsen. De voeten voelen hierdoor weer prettig aan! Ook in de schoenen heeft men geen last van deze anti-drukpleisters.

Drukvrij techniek Pedicure Mieke Drukvrij techniek Pedicure Mieke

Nagelreparaties en nagelprotheses

Nagelreparaties en nagelprotheses Pedicure Mieke Nagelreparaties en protheses kunnen worden uitgevoerd met verschillende materialen, zoals bijvoorbeeld met hars, gel en nagelmasse, afhankelijk van de status van de nagel en de eisen van de klant. Een materiaal wat ik veel gebruik is een gel die dmv UV licht wordt uitgehard. LCN is ook een soort gel die ik veel gebruik voor nagelprotheses.

Nagelreparaties en nagelprotheses Pedicure Mieke LCN-Pedique zorgt voor esthetisch gecorrigeerde teennagels. Zo krijgt u weer meer zelfvertrouwen. Veel mensen lijden aan een nagelziekte of veranderingen aan de teennagels. Meestal geven deze aandoeningen een zichtbare verkleuring of een verandering van de structuur van de nagel. Vooral de grote teennagel is vaak aangetast. Dit zorgt ervoor dat mensen met deze problemen hun nagels wegstoppen in schoenen en het liefst nooit op blote voeten lopen. Ook zullen ze nooit open schoenen of sandalen dragen.

Nagelreparaties en nagelprotheses Pedicure Mieke LCN-Pedique is een gel die zich, na het aanbrengen, prima aan de bewegingen van de voet aanpast. Hierdoor kunnen vrijwel alle “lelijke”, dikke, brokkelige of anderszinds minder mooi uitziende nagels, er weer perfect uitzien. Ook het verlengen van de nagels, nagel lakken en french manicure is hierdoor mogelijk.


Nagelreparaties en nagelprotheses Pedicure Mieke Nagelreparaties en nagelprotheses Pedicure Mieke

Afspraak maken